Even voorstellen | Ellen Elens

Even voorstellen | Ellen Elens
11 September 2019

Je krijgt onze mensen regelmatig aan de telefoon, of je ontmoet ze. Maar wie zijn ze nou eigenlijk? Wat is hun achtergrond, hun bevlogenheid? Tijd voor een blik achter de schermen. Deze keer: Ellen Elens.

‘Ik verbaas me elke dag weer over de mogelijkheden’

De Udense Ellen Elens woonde, werkte en leerde door heel Nederland voor ze haar plek vond bij de Heische Hoeve. Geboren in Vlaardingen, studeerde ze personeelsmanagement in Breda. Ze werkte achtereenvolgens bij een arbeidsbureau, bij theater Markant in Uden en bij Mars in Veghel. “In mijn woonplaats kwam ik in contact met ‘D’n hof van de toekomst’, een permacultuurtuin,” vertelt Ellen. “Permacultuur betekent: permanente teelt. Het doel is om duurzame ecologische systemen te ontwerpen die gezond voedsel opleveren én de bodem blijvend vruchtbaar maken en houden. Een plek waar de natuur de ruimte krijgt en dat sprak me zeer aan. Thuis was ik al in de weer met een moestuin. Dat inspireerde me om de cursussen permacultuur en voedselbossen te gaan volgen. Toen mijn baan bij Mars na een reorganisatie ophield, besloot ik mijn hart te gaan volgen: doen wat ik echt leuk vind. Ik begon aan de tweejarige biodynamische opleiding Stadslandbouw op de Warmonderhof in Dronten. Toen ik de vacature van de Heische Hoeve voor een moestuinder zag, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Zoiets kom je zelden tegen, dus ik besloot te reageren en met succes. Ik ben er echt thuis, ze wilden starten met permacultuur en een voedselbos. En daarmee viel alles op z'n plek. Ik volgde ook nog een opleiding imkeren en ben nu onder andere bezig met bijen, druiven en heel veel streekproducten. Inmiddels liggen de plannen voor het voedselbos uitgewerkt op de tekentafel. We denken aan bessen, abrikozen, nashipeer, pawpaw en uiensoepbomen. Het mooie aan de Heische Hoeve is dat er heel veel mogelijk is. Daar verbaas ik me elke dag weer over. Als het potentie heeft zeggen ze: voer maar uit. Zo is de Heische Hoeve groot door heel veel kleine dingen samen te laten komen.”


  • Vacature zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38 uur)
    Zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38uur) We horen je denken: ‘een leukebaan in een boerderijwinkel in de binnenstad van 's-Hertogenbosch? Jaja…’ Ja, echt wel! De állerleukste zelfs. En het...
  • De Heische Hoeve lanceert de Lockdown campingdeal
    De Heische Hoeve lanceert de Lockdown campingdeal: Vier gangen diner voor 2 personen geserveerd op je kampeerplaats inclusief ontbijt en kampeerplaats voor slechts € 99,50 per 2 personen!...
  • De Heische Hoeve zoekt een zelfstandig werkend kok
    In verband met de uitbreiding van ons bedrijf zoeken we een zelfstandig werkend kok (24-38 uur) Je werktin de open keuken van het boerderijrestaurant van Bus Whisky en De Heische Hoeve.Streekproducten en/of whisky zijn helemaal jouw passie! En...


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: