Even voorstellen | Helma van Breda

Even voorstellen | Helma van Breda
13 November 2019

Je krijgt onze mensen regelmatig aan de telefoon, of je ontmoet ze. Maar wie zijn ze nou eigenlijk? Wat is hun achtergrond, hun bevlogenheid? Tijd voor een blik achter de schermen. Deze keer: Helma van Breda

‘Echt alles is anders, sleur bestaat hier niet’

Helma zorgt ervoor dat het bij de Heische Hoeve allemaal spik en span is. De Zeelandse werkte eerder 13 jaar als interieurverzorgster bij het politiebureau in Uden, maar ze wilde weleens wat anders. “En dat is gelukt,” lacht ze. “Echt alles is anders, sleur bestaat hier niet. Daarbij  heb ik leuke collega’s en ik werk letterlijk midden in de natuur. Er is elke dag weer wat anders te doen en juist die dagelijkse afwisseling van werk is heel fijn. De ene keer een vergadering, dan weer een bruiloft of een outdoor activiteit. Ik zorg dat de 56 bedden weer fris en schoon zijn en de 28 kamers weer klaar zijn voor de nieuwe gasten. En soms zorg ik ook voor het ontbijt. Ik weet precies wat ik moet doen, ik kijk zelf op mijn mobiel naar de planning en doe wat nodig is. Ik zie meteen of het druk is of niet en hoeveel handjes er nodig zijn. Als ik werk zie pak ik het op. Ik vind t gewoon fijn om te zorgen dat alles schoon en netjes is, dat geeft me voldoening. Zo werken we samen aan onze gastvrije uitstraling. Daar horen ook onze bijzondere streekproducten waaronder de eigen whisky bij. De kracht van het beste uit de omgeving. Ook ik kom hier uit de buurt en probeer mijn steentje bij te dragen. Dat maakt mij ook wel een beetje een streekproduct van de Heische Hoeve en daar ben ik trots op.” 


  • De Heische Hoeve in nationale Food100
    Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst...
  • Bus Whisky wint weer goud in Azië
    “Gouden medaille bij China Wine & Spirits awards” Eind 2019 werd Bus Whisky succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up uit tot de tweede whiskyproducent...
  • Heische Hoeve Whisky wint gouden duurzaamheidsmedaille in Hongkong
    Hongkong - Bus Wisky, het whiskylabel van De Heische Hoeve,is tijdens de Global Green Awards in Hongkong beloond met een gouden duurzaamheidsmedaille. Eind 2019 werd Bus succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar...


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: