Even voorstellen | Tim Terpstra

Even voorstellen | Tim Terpstra
31 January 2020

Je krijgt onze mensen regelmatig aan de telefoon, of je ontmoet ze. Maar wie zijn ze nou eigenlijk? Wat is hun achtergrond, hun bevlogenheid? Tijd voor een blik achter de schermen. Deze keer: Tim Terpstra

‘Van forel uit Vinkel tot lamsvlees uit Zeeland’

Tim Terpstra (26) woont in Oss en werkt als kok bij de Heische Hoeve.  “Ik volgde een opleiding tot kok bij het ROC in Oss en ben daarna bij een restaurant aan de slag gegaan. Mijn vriendin tipte me 4,5 jaar geleden voor een vacature bij de Heische Hoeve. Ik voelde me er meteen thuis.

Ik begon als afwashulp en verzorg nu alles, van ontbijt, lunch en diner tot Outdoor Cooking, BBQ en pizzaworkshops. Alles wat lekker is dus,” lacht hij. “En geen dag is hetzelfde. Bij mijn vorige job had ik vaste taken, je wist bijna letterlijk wat je elke dag moest doen. Hier is dat elke dag opnieuw een verrassing. Is er een dag niets te doen in de keuken dan help ik mee het dak te isoleren of - in de zomer - de kersen mee te plukken. Ik hou er van om mee aan te pakken. Maar met mijn passie voor koken ben ik natuurlijk het meest in de keuken. Ik stel zelf de menukaart samen en ben bijna dagelijks aan de slag met lokale producten.

We werken met het beste en het lekkerste uit de buurt. Van forel uit Vinkel tot lamsvlees uit Zeeland. Die werkwijze vind ik mooi aan de Heische Hoeve. Net als de veelzijdigheid van het werk. Daarnaast is de organisatie gericht op het bedrijfsleven, daardoor hoef ik weinig te werken op zon- en feestdagen en kan ik toch mijn sociale contacten onderhouden. Zolang de gasten maar tevreden zijn en met een lach op hun gezicht naar huis gaan kan er veel, die ruimte, dat is heerlijk om in te werken.”


  • Vacature zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38 uur)
    Zelfstandig winkelmedewerker Heische Hoeve Den Bosch (24-38uur) We horen je denken: ‘een leukebaan in een boerderijwinkel in de binnenstad van 's-Hertogenbosch? Jaja…’ Ja, echt wel! De állerleukste zelfs. En het...
  • De Heische Hoeve lanceert de Lockdown campingdeal
    De Heische Hoeve lanceert de Lockdown campingdeal: Vier gangen diner voor 2 personen geserveerd op je kampeerplaats inclusief ontbijt en kampeerplaats voor slechts € 99,50 per 2 personen!...
  • De Heische Hoeve zoekt een zelfstandig werkend kok
    In verband met de uitbreiding van ons bedrijf zoeken we een zelfstandig werkend kok (24-38 uur) Je werktin de open keuken van het boerderijrestaurant van Bus Whisky en De Heische Hoeve.Streekproducten en/of whisky zijn helemaal jouw passie! En...


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: