Bus Whisky & De Heische Hoeve openen nieuw boerderijrestaurant

Bus Whisky & De Heische Hoeve openen nieuw boerderijrestaurant
31 August 2020

Bus Whisky heeft een nieuwe boerderijrestaurant geopend bij haar whiskystokerij op De Heische Hoeve in Loosbroek. Het charmante en sfeervol ingerichte restaurant heeft naast een menukaart met vrijwel uitsluitend streekproducten ook een mooie groene kaart met een royale plantaardige en glutenvrije keuze. Naast de huis gestookte whisky worden ook de meeste bieren en frisdranken op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld. 

Eigenaren Dennis Hurkmans en Ezra Leeger hebben bij de meeste gerechten op de kaart aangegeven van welke boer in de buurt het afkomstig is. Ezra: “Werken met streekproducten is niet eenvoudig. Onze mensen bestellen wekelijks bij 22 verschillende leveranciers. Veel van de ingrediënten gaan we elke week persoonlijk ophalen bij collega-boeren in de regio. Logistiek dus uitdagend, maar daardoor is onze menukaart erg onderscheidend”. 

Op de wijnkaart vind je uitsluitend wijnen van Nederlandse wijnboeren en domeineigenaren over de hele wereld. En voor slechts een tientje ‘kurkengeld’ mag je je eigen fles wijn meebrengen. “Bij ons vind je geen bieren of frisdranken van de grote multinationals in het assortiment”, vertelt Dennis. “En naast huis gebrouwen bieren en zelf gebottelde frisdranken, hebben we ook uitsluitend huis gestookte eau-de-vie en likeuren”. Op het wensenlijstje van de ondernemers staan nog een eigen theeplantage op de boerderij en een eigen koffiebranderij. “Dan is ons restaurant qua drank helemaal zelfvoorzienend, dat zou een unicum zijn in Nederland”.

Het interieurontwerp en de styling zijn door Ezra en Dennis zelf gedaan. Een mix van ruige materialen als whiskyduigen, roestig ijzer, eiken boomtafels en steenschotten geven het boerderijrestaurant een stoere uitstraling. “Door die ruige interieurdetails te combineren met strak tafellinnen krijg je een bijzonder stijlvol geheel”, legt Ezra uit. En behalve eten is er ook van alles te beleven. “Vanuit het restaurant kijk je aan de ene kant in de open keuken naar het werk van de koks. En als je je omdraait, zie je de whiskystokers aan het werk in de distilleerderij van Bus Whisky. Hoe gaaf is dat?”.

Het boerderijrestaurant is geopend van woensdag t/m zaterdag voor diner. Een diner is te combineren met een van de dagelijkse rondleidingen door de whiskystokerij om 16.00 uur. Reserveren kan online via www.buswhisky.com of via 0413 418 016.


  • De Heische Hoeve in nationale Food100
    Bus Whisky en De Heische Hoeve staan dit jaar in nationale Food100, dé lijst van voedselveranderaars in Nederland die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Elk jaar wordt een nieuwe lijst...
  • Bus Whisky wint weer goud in Azië
    “Gouden medaille bij China Wine & Spirits awards” Eind 2019 werd Bus Whisky succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide de Brabantse whisky start-up uit tot de tweede whiskyproducent...
  • Heische Hoeve Whisky wint gouden duurzaamheidsmedaille in Hongkong
    Hongkong - Bus Wisky, het whiskylabel van De Heische Hoeve,is tijdens de Global Green Awards in Hongkong beloond met een gouden duurzaamheidsmedaille. Eind 2019 werd Bus succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar...


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: