Boerderijdelicatessen: Lokaal & Lekker!

  • Winkelassortiment

Boerderijdelicatessen: Lokaal & Lekker!

De échte liefhebber heeft zo zijn 'adresjes'. Waar haal jij je flesjes gerijpte balsamico-azijn en extra vierge olijfolie, je favoriete tapenades, verse slakken, truffels en heerlijke smeersels? De boerderijwinkel van De Heische Hoeve heeft een uitgebreid assortiment olie, azijn, dressing en andere specialiteiten. Onze producten staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de mooie styling. En we hebben voor de echte liefhebber ons eigen assortiment aangevuld met mooiste balsamico's en de lekkerste olijfolie ter wereld.
 

100% Natuurlijk & lokaal

Verse pasta: gemaakt zoals Brabant smaakt

De pastamakers van De Heische Hoeve gebruiken een deel bloem en een deel farina de semola di grano duro om een nóg mooiere smaak, kleur en structuur te krijgen. Het grano duro maakt het deeg wel moeilijker om mee te werken, maar het maakt de verse pasta in onze winkel de moeite meer dan waard!

100% natuurlijk

Mosterd, Olie & Azijn

Op de Heische Hoeve hebben we een eigen antieke mosterdmolen en een azijnmakerij. Onze mosterds, olieën en azijnen worden gemaakt zonder enige toevoeging van smaak- en kleurstoffen en zijn volledig op basis van natuurlijke ingrediënten.

Puur vakmanschap

Dressings, sauzen & marinades

Goede saus verrijkt een gerecht op zo’n manier dat alle andere smaken en texturen elkaar complementeren. De ontwikkeling hiervan vereist vakmanschap. Alles moet kloppen. Daarin schuilt onze grote kracht. Deze sauzen, dressings en marinades zijn stuk voor stuk culinaire smaakmakers.

Eet wat de natuur geeft

Bakkerij & broodbeleg

De opbrengst van graan, fruit en vruchten is geen oogstjaar hetzelfde. Dus ons brood smaakt elk jaar een beetje anders, net als de heerlijke jams die je er op smeert. Probeer het zelf en proef de invloed van de natuur op het boerenleven.

Puur Natuur

Honing & Bijproducten

De Heische Hoeve heeft een eigen imkerij en we slingeren onze eigen honing. Menghoning -die de supermarkt verkoopt- zul je bij ons niet zien. De honing van de Heische Hoeve is single estate en heeft de signature van het seizoen en de plek waar de bijenkast heeft gestaan. Geen potje is hetzelfde!

Of je worst lust

Droge worst & charcuterie

Vlees door fermentatie houdbaar maken is nog ouder dan de weg naar Rome: een kwestie van zout, de juiste bacteriën en tijd. Vlees van kleine boerderijen waar varkens in de modder kunnen rollen, het zorgvuldige fermentatieproces en een lange rijping; dát is wat wij jou willen laten proeven!

Alles op z'n tijd

Slakken & truffels

Truffels zijn echte culinaire schatten, met bijzonder aroma dat verleidt en behaagt. Net als de slak. Enerzijds lastpak in de tuin, maar ook een culinaire topper. Malse beestjes die meestal onder hun sjieke Franse naam op de menukaart staan. Voor de echte fijnproever.

Eenzaam aan de top

Soepen & fonds

De ambachtelijk bereide fond staat culinair en kwalitatief gezien nog steeds op eenzame hoogte. Voor het bereiden van een lekkere gevogeltejus maken de koks en food designers van De Heische Hoeve het liefst gebruik van de karkassen van de duif, perfect qua smaak en consistentie.

Farm-to-bottle

Stokerij & Slijterij

Op De Heische Hoeve hebben we een wijngaard, een bierbrouwerij, een eigen whiskystokerij en dus ook een eigen slijterij op het erf. Ooit begonnen met het stoken van alcohol om de fruitoogst tot waarde te brengen. Inmiddels verbouwen we naast fruit ook brouwgerst voor eigen bier en whisky.

Brand meester

Heische Hoeve Koffiebranders

In de ambachtelijke koffiebranderij op De Heische Hoeve hebben we de volledige keten van groene boon tot kopje koffie in eigen hand. Onze meesterbrander roostert dagelijks bezig de lekkerste verse koffie.

100% lokaal

Brabantse Boerenkaas

De Heische Hoeve werkt samen met kaasboeren rondom Den Bosch die ook onze ingrediënten verwerken in hun lekkerste kazen. Van graskaas tot Brabantse buffelmozzarella en van biologische halumi tot schapen- en geitenkaas.

Van Boer in Natuur

Biologische Boerderijzuivel

Op de boerderijen waar De Heische Hoeve mee samen werkt, tref je enthousiaste kaasmakers en zuivelaars. Gepassioneerde boeren en boerinnen die veehouderij al generaties lang combineren met het verwerken van zuivel. Hun melk wordt verwerkt tot de lekkerste zuivel volgens eigen familierecept. En...


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: