Over ons

  • Over ons

De Heische Hoeve is het bedrijf van Dennis Hurkmans & Ezra Leeger. Deze echtelieden steken al 20 jaar ziel en zaligheid in hun onderneming met als doel om gasten te laten genieten van een unieke foodbeleving op het platteland van Brabant. De combinatie van een moestuin, voedselbos, fruitteelt, akkerbouw, wijnbouw én verwerking van streekproducten tot en met een eigen mosterdmolen, imkerij, zeepziederij, bierbrouwerij en whiskystokerij maken de boerderij uniek in zijn soort. Daarnaast zijn er op het prachtig aangelegde landgoed 3 zalen en 28 hotelkamers voor groepsevenementen, vergaderingen en bedrijfsuitjes en er zijn camperplaatsen. 

Duurzaam boeren
De Heische Hoeve minimaliseert haar foodprint. We telen onze producten duurzaam. De gebrouwen zijn energieneutraal, er zijn 400 zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, en het wagenpark is elektrisch. Verder rijdt de tractor op blauwe diesel én hebben we biopropaan. Daarnaast werken we zoveel mogelijk circuliar met streekproducten en minimaliseren we foodwaste: de bierbostel van de whiskystokerij gaat naar de varkensboer die ons weer speklapjes terug levert. En we verwerken onze bierbostel ook tot duurzame bouwmaterialen.

De Heische Hoeve heeft een geschiedenis die begint rond de crisisjaren aan het begin van de 20e eeuw als in het kader van de werkverschaffing bossen ontgonnen worden door werklozen om in gebruik te nemen als akkerland. De gronden van De Heische Hoeve zijn dan ook nog woeste gronden en worden ontgonnen. Deze ontgonnen akker wordt in de jaren ’70 gekocht door de opa van Dennis die een gemengd bedrijf heeft met veeteelt, akkerbouw en fruitteelt.

Eind jaren ’70 starten de ouders van Dennis een boerderij op de plek waar nu De Heische Hoeve staat. Ze beginnen dan met varkens, zoals veel boerenzonen en -dochters op de arme zandgronden in Brabant doen. Dat gaat 20 jaar goed, tot in 1997 de varkenspest huishoudt in Brabant. Een keerpunt voor Brabant en een keerpunt voor de familie. Ze besluiten te stoppen met de boerderij.

Na een grootscheepse verbouwing die in eigen beheer wordt uitgevoerd en ruim 3 jaar duurt gaat De Heische Hoeve open in 2002 als een vergaderboerderij waar bedrijven terecht kunnen voor vergaderingen, trainingen en bedrijfsuitjes.  Dennis & Ezra hebben de boerderij inmiddels overgenomen en verder uitgebreid. En De Heische Hoeve is inmiddels ook weer een actieve boerderij. In 2007 is een tweede boerderij aangekocht waar in eerste instantie ook kersen werden geteeld en inmiddels gewerkt wordt aan de bouw van een gespecialiseerde whiskystokerij.  

De Heische Hoeve ligt aan de rand van Natuurgebied de Maashorst en de andere boerderij van Dennis en Ezra ligt er zelfs midden in. Dit grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant heeft ook een agrarische natuurvereniging “De Maashorstboeren”, waar Dennis en Ezra bij zijn aangesloten. Deze actieve club van boeren, burgers en buitenlui in en om de Maashorst is zeer begaan met het ontwikkelen en promoten van streekproducten. Ook Dennis en Ezra proberen daar een steentje aan bij te dragen. 

Daar waar de roots van Dennis op de boerderij liggen, heeft Ezra geen enkele boerderijervaring van huis uit. Inmiddels heeft Ezra een blog met de titel “Klompen en Naaldhakken” waarin zij regelmatig schrijft over haar belevenissen op de boerderij en over het boerenleven, bezien door de bril van een frisse, eigenzinnige en creatieve dame, die het Brabantse Boerenleven soms met verwondering gade slaat.

Uit eten bij een whiskystokerij

Boerderijrestaurant

Ons zeer charmante boerderijrestaurant in Loosbroek bij onze whiskystokerij heeft een mooie menukaart met streekproducten en een groene kaart met een royale plantaardige keuze. Naast de whisky worden ook de meeste bieren en frisdranken op eigen boerderij gebrouwen en gebotteld.

Kamperen bij een whiskystokerij

Boerderijcamping

De Heische Hoeve en Bus Whisky zijn in 2020 gestart met een boerderijcamping. En onze camping werd dat jaar al meteen door de ANWB kampeer en caravankampioen uitgeroepen tot één van de vijf van de meest bijzondere minicampings van Nederland. Nieuwsgierig geworden?

Trouwen op De Heische Hoeve

Download nu het gratis inspiratie-magazine!

Een bohemian wedding, een festivalbruiloft of juist een winterwedding op onze boerderij? Laat je inspireren en bekijk nu ons gratis magazine met mooie voorbeelden op www.landelijkebruiloft.nl!


Grain to glass | Top of its class

Zo worden neus, smaak en afdronk van onze huisgestookte Bus Whisky gewaardeerd: